Balsporten
Sport en Spel
Calisthenics
Fitness toestellen
Klimtoestellen
Schommels
Glijbanen
Duikelen en Evenwicht
Speelhuisjes
Zandbakken
Veertoestellen en Wippen
Draaitoestellen
Flexibilo Survival Trail
Speciale speeltoestellen
Interactieve Speeltoestellen
Spelpanelen
Minder Validen
Valondergronden
Park- en straatmeubilair

Home > technische info > duurzaamheid >

Duurzaamheid

Duurzaam spelen met FlexiBilo Speeltoestellen
Huisman Hoveniers BV - FlexiBilo Speeltoestellen heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen sinds lange tijd hoog in het vaandel staan. Dat kan ook niet anders wanneer het werk dat wij als bedrijf mogen doen zoveel mag  bijdragen aan de maatschappij als het gaat om ontwikkeling van kinderen en de bevordering van beweging voor jong en oud. 

Duurzaam spelen is wat FlexiBilo Speeltoestellen mogelijk maakt. In de eerste plaats maken wij voor onze FlexiBilo Speeltoestellen gebruik van de meest duurzame materialen. Onze speeltoestellen zijn ook duurzaam door de zeer lange levensduur en behoeven zeer weinig onderhoud.

Aangezien FlexiBilo Speeltoestellen enkel kunststof speeltoestellen produceert, gecombineerd met staal, hebben wij alleen te maken met de technische kringloop. De duurzame speeltoestellen zijn voor minimaal 95% recyclebaar en komen dus vrijwel geheel weer terecht in de eerder genoemde technische kringloop. Het HDPE plaatmateriaal en de staalonderdelen zijn zelfs voor 100% recyclebaar. 

Ook maken wij enkel gebruik van locale en Europese toeleveranciers. Aangezien de controle op milieubelasting en arbeidsomstandigheden in deze landen scherper zijn dan buiten Europa.
 
Hiermee kunnen we concluderen dat FlexiBilo Speeltoestellen zeer duurzaam zijn.