Speeltoestellen voor jarenlang duurzaam speelplezier!

DEĀ DUURZAAMHEID VAN SPELEN

Duurzaam spelen met FlexiBilo Speeltoestellen

FlexiBilo Speeltoestellen BV heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dus ook duurzaamheid sinds lange tijd hoog in het vaandel staan. Dat kan ook niet anders wanneer het werk dat wij als bedrijf mogen doen zoveel mag bijdragen aan de maatschappij als het gaat om ontwikkeling van kinderen en de bevordering van beweging voor jong en oud.
duurzaamheid-FlexiBilo-Speeltoestellen

Duurzaam spelen is wat FlexiBilo Speeltoestellen mogelijk maakt. In de eerste plaats maken wij voor onze FlexiBilo Speeltoestellen gebruik van de meest duurzame materialen. Onze speeltoestellen behalen deze duurzaamheid tevens door de zeer lange levensduur en daarnaast behoeven ze zeer weinig onderhoud.

Aangezien FlexiBilo Speeltoestellen enkel kunststof speeltoestellen produceert, gecombineerd met staal, hebben wij alleen te maken met de technische kringloop. De duurzame speeltoestellen zijn voor minimaal 95% recyclebaar en komen dus vrijwel geheel weer terecht in de eerder genoemde technische kringloop. Het HDPE plaatmateriaal en de staalonderdelen zijn zelfs voor 100% recyclebaar.

Ook maken wij enkel gebruik van lokale en Europese toeleveranciers. Aangezien de controle op milieubelasting en arbeidsomstandigheden in deze landen scherper zijn dan buiten Europa. Daarbij verkorten wij hiermee de transportlijnen voor een lagere milieubelasting.

Wist u dat….

  • FlexiBilo Speeltoestellen afgelopen jaar het ISO 14001 certificaat heeft behaald, en met deze milieu certificering constant op zoek is naar verbeteringen binnen het bedrijf op het gebied van duurzaamheid?
  • dat onze kunststof HDPE platen na hun lange levensduur 100% recyclebaar zijn voor hergebruik?
  • de onderhoudskosten zo laag zijn door de duurzame materialen dat dit positief bijdraagt aan het milieu?
  • wij kunnen zorg dragen voor een vrijwel volledig hergebruik van materialen na de zeer lange levensduur van het toestel?
  • wij transportlijnen zo laag mogelijk houden voor een lage milieubelasting, materialen komen zo veel mogelijk uit Europa?
  • onze staalversterkte kunststof palen een levensduur hebben van 25 jaar en langer?
  • wij zoveel mogelijk gelijke onderdelen toepassen voor een lagere milieubelasting en dat u deze spare-parts altijd kunt bestellen?
  • wij onze staalversterkte palen in eigen fabriek produceren en dus een solide Nederlands fabrikaat is?
  • onze staalversterkte palen na hun lange levensduur 100% recyclebaar zijn, kunststof en staal?
  • onze staalversterkte palen niet vergrijzen, rotten of splinteren, maar hun frisse houtkleur behouden?
Offerte aanvraag